Direktlänk till inlägg 15 januari 2014
20 st
3 dl mjöl
½ pkt saffran
1 krm salt
100 g smör
3 msk vatten
20 folieformar
1dm pujolök
1 msk smör
1. Blanda mjöl, saffran, salt och smör i en matberedare eller i en skål.
2. Tillsätt vatten
3. Tryck ut degen i små folieformar. Ställ formarna på en plåt.
4. Strimla purjolöken och fräs den mjukt i smör i en stekpanna.
5. Låt svalna
ÄGGSTANNING
3 ägg
3 dl mjölk
½ pkt saffran
½ tsk salt
½ krm cayennepeppar
3/4 kg räkor
1 bunt dill
6. Fördela den frästa purjolöken och äggstanning i formarna.
7. Grädda på fals 2, i 15 minuter på 225 grader. Ta ut pajerna och låt dom svalna.
8. Om du har lust kan du garnera dom med skalade räkor, ca 5 st per paj och en dillkvist.
8 personer Pajdeg 3 dl mjöl 125 g kallt smör 2 msk kallt vatten 1.Blanda mjöl, smör och vatten i en matberedare eller skål med en träslev eller händerna, men tänk på att inte hålla på med degen allt för mycket med händerna. 2. Tr...
10 personer 250g mörk blockchoklad 225g smör 4 ägg 2 dl socker 4 cl Cointreau 2 ½ dl mjöl 1 tsk bakpluver 1 msk florsocker smultron 2 dl vispgrädde 1. Bryt ner choklad i bitar, smällt choklad bitarna med smör i mickron ...
12 personer 200 g kallrökt lax 1 rödlök 1 bunt grönlök ½ citron 200 g philadelphiaost 1 krm nymald svartpeppar 4 skrivor kavring 1.Skär lax i mindre bitar. Blanda laxen med finhackad rödlök 2. Hacka gräslök. Spara några strån t...
16 st. Ungstemp: 275. varmluft: 225 ___________________________________________________________ 100 g smör eller margarin 3 dl mjölk 1 dl socker 50g jäst 8½ dl vetemjöl pensling ägg____ smält smöret och tillsätt mjölken. Lå...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|